2013. augusztus 16., péntek

Phuket 4. nap

Most már mennénk innen tovább, valahogy itt csak szerencsétlenségek érnek minket. Várjuk a holnapot, hogy végre új országba csöppenhessünk.
Tegnap első és legfontosabb dolgunk az volt, hogy mosassunk. Itt valamiért nekik 1 egész napig tart kimosni a ruhákat… Nem értem hogy miért, de épp ezért kellett előre gondolkoznunk. Mivel nem tudjuk mikor, hol tudunk mosni legközelebb, így most gyorsan elintéztük. Azt hittem, 1 kiló ruhát se tudok majd összeszedni, tévedtem, 3 kiló mosatlanom lett, mert itt kilóra mossák. Biztos ami biztos mindent kimosattam, remélem minden zoknim párja meglesz és minden ruhám is egyben megússza a mosatást. Szerencsére utólag kell fizetni… még szerencse…
Thai box meccsekre is mehetnénk

Gergő még mindig nem teljesen van jól, mivel a 2 napi nem evés eléggé legyengítette, így csak egy laza strandolós napot csináltunk. Ám délbe iszonytatóan meleg van így legalább 3ig várni kell, különben szétsülsz a parton is. Milyen lehet vajon itt szezonban amikor 40 fok van folyton… Bár igaz akkor kevesebb pára van.
Na tehát egy laza strandolással töltöttük a napunkat. Nagyon vicces volt, mert ugye ezen a partszakaszon az Indiai óceán mossa a partokat. Akkora óriási hullámokat csinál, hogy úszni se lehet benne. Viszont, lehet ugrándozni a hullámokban, vagy szörfözni. Láttam is 1 szörföst a vízben ugrándozás közben. Olyan erősek a hullámok, hogy simán kisodornak a partra. Az egyik meg akkora volt, hogy tarkón vágott rendesen, utána egész nap sajgott a fejem. Szemtelen egy hullám volt, hogy így fejbekólintott… Nem utolsó sorban egy kis színt is kaptunk, itt még a felhőkön keresztül is átszűrődnek a nap sugarai. Simán leéghetünk felhős időben is.
A parton leszólított egy spanyol nő, hogy a mi hotelünkbe büdös e a víz. Mondtuk, hogy nem és megadtuk a nevét. Eléggé ki volt akadva a büdös víz miatt. Ezt pedig egy angol spanyol kevert nyelven adta tudomásunkra. Hogy ezek a spanyolok miért nem bírnak angolul beszélni… Ennél viccesebb az volt csak, mikor lepajtizott ezzel a nővel és barátnőjével egy francia, aki viszont már sokkal menőbb volt, 3 nyelvet kevert társalgás közben: az angolt, a franciát, és a spanyolt. Nagyon nevettem, hát hihetetlenül nagy baromságokat mondott, és meghívatta magát Barcelonába a csajokhoz, a csudába nekem is így kéne barátkoznom.
A parton még a Phi Phi túrás hányós indiai családot is viszont láttuk, most már megnyugodtunk jobban lettek. Azt még mindig nem értem ugyan minek jönnek tengerpartra nyaralni ha soha nem fürdenek mindig ruhában vannak a parton, meg a hajós kiránduláson. egyáltalán minek jön valaki hajós kirándulásra, ha se a hajó utat se a vizet nem bírja???
Azért 6 körül ezt a kellemes társaságot otthagytuk, mivel estére egy éjszakai életbe vegyülést terveztünk, és egy kis shoppizást.
Phuket is érintett volt a tsunami pusztításban

Végre úgy véltem, hogy kéne enni valami rendes főtt ételt, mert kissé kiürült a gyomrom az elmúlt héten. Sóvárogtam egy kis sült krumpliért, gondoltam semmi baj nem lehet europai étel, Pocak úr biztos befogadja. Megint csak tévedtem… Hihetetlen enni se fogok tudni többé??? Mi lelte a pocakomat??? Egy kis rántott husi, Sali és sültkrumpli után (direkt nem vállaltam be csípős levest bár ki tudja azt kellett volna) olyan rosszul lettem, hogy konkrétan járni nem bírtam hosszan, úgy fájt a gyomrom. Nem érdekelt most már muszáj volt elintéznünk az új táska vásárlást mert különben mivel járom a városokat, a mindjárt szétszakadós nem bírja sokáig. Szóval 2szer annyi idő alatt értünk be a forgatagba, hiszem 10 percenként leültem. Most már ételre se bírok nézni, sőt enni sincs kedvem, csak valami bajunk lesz tőle ez nem ér….

Viszont a vásárlásban nagyon profik lettünk, pofátlanul tudunk alkudni, bár még néha így is úgy éreztem, hogy hát simán adhatná olcsóbban, tuti sok haszna van rajta így is…
A kedvencünk még mindig az, hogy valamiért a jobb cuccokat nem teszik ki, hanem egy eldugott hátsó kis szobába vezetnek. Először azt hittem, hogy na most igaza lesz Apukámnak, és most fogom elveszíteni a fél vesém, mert ezek ilyen eldugott helyen vannak. Szerencsére ez tök normális dolog, szinte mindenki elvezetett minket ilyen hátsó részekre. Tegnap viszont valami razzia lehetett, mert mindenki mondta, hogy ma nem, majd holnap jöjjünk vissza. Szerencsére volt 1-2 bevállalós, aki bevitt hátra ott tényleg sokkal jobb áruk vannak.

Hello Kitty shop mindenhol, Ágnesnek ;)

Sajnos a James Bond Island látogatásról le kellett mondanunk, végül is eléggé hasonló program lett volna, mint a Phi Phi legalábbis ezzel nyugtatjuk magunkat. Jobb is ha pihenünk, ezek a rosszullétek mindig váratlanul jönnek.

Egy érdekes dolgot figyeltünk meg az esti sétánk alatt. Rengeteg európai férfi kézen fogva járkál ázsiai lányokkal. Nos vagy hirtelen mindenkinek ázsiai barátnője lett, vagy a szexturizmus kellős közepébe csöppentünk. Azt hiszem az utóbbi a lehetséges. De komolyan némelyik csaj nem is olyan szép, és kibérelik 1-1 hétre, hogy teljes körű szórakoztatást nyújtsanak. Ekkor jutott eszünkbe, hogy Gergő engem is futtathatna, így visszaszerezném az utazás árát, majd azt Macau-ban a nagy Casinoban megtízszerezzük. Ez egy szuper ötlet nem debár??? Némelyik lányt, nagyon sajnálom, hogy micsoda férfiaknak kell lesni minden kívánságát. Bár végül is 1 héten keresztül el vagy látva mindennel, plusz kapsz csomó ajándékot, drága éttermekben ehetsz, lehet, hogy nekik ezért megéri ezt művelni.

Egy szó mint száz, holnap indulás Malájziába, alig várjuk a levegő változást, és végre valami új kultúrát. Hátha ott már a hasfájásunk is meggyógyul. Ma este még megyünk egy éjszakai fotós körre, végre lesznek Ladyboy-os képeink ha minden jól megy :)


XOXO

Csilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése